Google Adsense

Google Adsense is ook een manier om geld te verdienen met een website. Het hebben van een website is hierbij wel een vereiste. Google Adsense zijn de advertentieblokken die je (waarschijnlijk onbewust) overal tegenkomt op websites. Hierop staan vaak voor jou relevante advertenties. Zodra er op een advertentie wordt geklikt levert dit de webmaster geld op.

De advertenties zijn vrijwel altijd relevant voor de bezoeker omdat er gebruik wordt gemaakt van een speciale cookies van Google. Hierdoor weten ze ongeveer wat je op de computer doet en waar je naar zoekt bijvoorbeeld, waardoor ze de advertenties hier perfect op kunnen afstemmen. Google Adsense op je websites zetten kan zeker leiden tot snel geld verdienen. Het is hierbij een beetje afhankelijk van de advertenties die worden vertoond.

Adverteerders betalen namelijk geld om vertoond te worden in deze advertenties. Hoe groter de concurrentie is, hoe meer ze betalen voor de advertentie en hoe meer jij dus krijgt als bezoekers op de advertentie op je website klikken. Markten waar bijvoorbeeld veel geld kan worden verdiend met Google Adsense clicks zijn hypotheken en verzekeringen. Een klik is hier al gauw meerdere euro’s waard. Google Adsense kan dus zeker rendabel zijn om te gebruiken.

Google Adsense op je website zetten kost helemaal niks. Je hoeft alleen een account aan te maken bij Google en je kunt zelf kiezen welke formaten advertenties je op je website wilt plaatsen. In het overzicht kun je dan precies bijhouden hoe vaak er op advertenties wordt geklikt en wat dit oplevert.

In onderstaande video wordt nog eens helder uitgelegd hoe Google Adsense werkt en zie je meteen hoe het eruit ziet wanneer je bent ingelogd.

Previous post:

Next post: