Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenaamde affiliates. Dit zijn als het ware partners van adverteerders die de producten voor deze adverteerders promoten en daarvoor dan een vooraf afgesproken vergoeding ontvangen.

Affiliate marketeers promoten dus niet hun eigen product, maar dat van de adverteerder. Dit gebeurt meestal niet direct, maar via zogenaamde affiliate netwerken. Een voorbeeld van zo’n affiliate netwerk is Daisycon. Het aanmelden bij zo’n affiliate netwerk is gratis en je kunt op die manier makkelijk in contact komen met grote adverteerders. Het netwerk is de tussenpersoon en zo wordt ervoor gezorgd dat alles eerlijk verloopt en de affiliate ook daadwerkelijk krijgt waar deze recht op heeft.

Affiliate marketing kan op een heleboel manieren worden beoefend. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een website en daarop de producten promoten, maar het kan ook via social media of via e-mail (indien je beschikt over een e-mail lijst).

Het makkelijkst werkt affiliate marketing door het maken van websites. Dit is een zeer effectieve manier van snel geld verdienen. Het MiljonairsModel van Casper Camps laat precies zien hoe je dit op een succesvolle manier kunt opzetten. Misschien klinkt het maken van een website nu nog ver weg, maar het is kinderlijk eenvoudig. Het hoeft helemaal geen briljante website te zijn, zolang deze maar op een juiste manier in elkaar wordt gezet.

Een andere manier van affiliate marketing is dus via social media. Ook op deze manier leer je bij het MiljonairsModel geld te verdienen. Ook dit is heel eenvoudig, maar het moet je wel even worden voorgedaan. Zo werkt het eigenlijk met alles.

Next post: